venoke
Logo
Tartalom
 
Tartalom
 
Az ezer éves Veszprém 1000 arcú asszonyai

 

A VENŐKE és az Optimal Advice Kft. közös rendezvénye az

1000 éves Veszprém
1000 arcú asszonyai

női alkotói seregszemle
2013. június 7-8.

 
Veszprém ezer éves történelme során a háttérben megtartó és inspiráló erőként ott tevékenykedtek és ma is tevékenykednek a nők, akik ezer éven át újra meg újra életet adtak, ápolták az évszázadok kultúráját, és a szikláknál is erősebben tartották a várost.

Ha Veszprém belvárosát élettel akarjuk megtölteni és a város értékeit felmutatni, a királynék városában nem nélkülözhetjük azt, hogy bemutassuk a korábban és a jelenben tevékenykedő veszprémi nőket.

Természetesen időben és térben lehetetlenség lenne a nők tehetségét, áldozatos munkáját, élettel teli külső és belső szépségeit felsorolni, szeretnénk rendezvény-sorozatunkkal mindebből ízelítőt adni. Célunk, hogy felmutassuk - ha csak töredékeiben is - a nagy közön-ségnek azokat a rejtett értékeket, amelyeket a királynék városának ezer éves tör-ténetében,a múltban és a jelenben a nők alkottak, és amelyek Veszprémet nőarcú várossá teszik.

Tovább szeretnénk lépni annak az eszmének a megvalósításában, hogy Veszprém a mai királynék városa is legyen: modern, gyermekbarát, szép ékkő a mai hétköznapi királynék homlokán. Jöjjenek ide konferenciázni és idejüket töl-teni az európai és hazai nőszervezetek, családok, diáklányok, és érezzék magukat otthon.

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület immár 18 éve szerény erejével azon munkálkodik, hogy a fenti gondolatokat átvigye a közéletbe és a köztudatba. Júniusi rendezvényünk jó alkalom arra, hogy a nőarcú város gondolata körvonalazódjon, kellő nyilvánosságot kapjon és terjedjen el Veszprém és a tágabb világ szemléletében.

Most a belváros ismét megújul, és reméljük, szebb lesz, mint valaha. Lehet-e méltóbb feladat a királynék városában, mint hogy mi asszonyok részt veszünk az új belváros birtokbavételében?

Rendezvényünk ennek a folyamatnak kíván részévé válni

 

2013. június 7-8-án
(pénteken délután és szombaton délelőtt) az

1000 éves Veszprém 1000 arcú asszonyai

női alkotói seregszemlén

Ezeken a napokon nők emlékeivel, alkotásaival, verseivel, táncaival, dalaival lesz tele a belváros.

Aki eljön, megnézheti a VENŐKE női múltakat őrző kincsesládáit, kézbe veheti könyveit és kiadványait, meghallgathatja a nők által írt verseket, és a történelmi udvarokban üldögélve elmélázhat a város gazdag múltján és remél-hetőleg ígéretes jövőjén. Nézzen el arran és maradjon is velünk!

Mindenkit hívunk és várunk az alábbi programokra:

1. Rendezvényszínpad: Fortuna udvar

A két nap során változatos, színes műsorokkal várja az érdeklődőket, akik megcsodálhatják a sokoldalú veszprémi nők mozgásművészeti és zenei produkcióit, az író és költő asszonyok alkotásaiból avatott versmondók tolmácsolásában összeállítást hallhatnak. Sor kerül a rendezvény tiszteletére megjelenő kiadvány bemutatására, amely "Nőkkel kerek a világ" címen összefoglalót ad a korábbi idők nőszervezeteiről, az egyesület tevékenységét, kapcsolatait, eddigi kiadványait, jelenünkkel kapcsolatos aggályait, és a jövőre vonatkozó álmait.

2. Irodalmi színpad: Gizella udvar

Ismerkedés veszprémi, Veszprémhez kötődő szerzőnők műveivel, felolvasás az asszonyírásokból, könyvbemutatók, veszprémi költőnők versei. Önálló verseskötetek, tanulmányok, publikációk bemutatása és beszélgetés a szerzőkkel. Korábbi munkák megtekintésének biztosítása tárlókon, asztalokon, dedikálási lehetőséggel.
Az irodalmi színpadon kiállítjuk a VENŐKE (Megyei Könyvtárban őrzött) emlékládáját, amelyben a Veszprém megyei asszonyok vallomásait, és a terror éveire emlékezők írásait őrizzük az utókor számára. A ládát kinyitjuk és megismertetjük a város közönségével. A két nap során arra törekszünk, hogy programjainkban feltáruljon az írástudó és az íráshoz nem szokott, de mégis tollat ragadó veszprémi nők szellemisége.

3. Képzőművészeti pavilon: az Alexandra könyvesbolt előtti téren

"Veszprém, a nő arcú város" Kiállítás/interaktív tárlat veszprémi és Veszprém környéki asszony/nő témájú alkotásokból és nők által készített munkákból. Számos meglepetés mellett P. Kovács Péter képzőművész irányításával elkészülhet a Veszprémi Vénusz, amelynek megalkotásához minden kedves látogató hozzáteheti a maga ügyességét, kreativitását.

A rendezvény részletes programja

A programfüzetben találhatóak kiegészülnek azzal, hogy a Fortuna udvar rendezvényszínpadán pénteken Kádárné Hegedüs Veronika műsorvezetését élvezhetik, a fellépők sora kiegészül a Military Girls produkciójával, amelyet Kádárné Hegedüs Veronika zászlós és Gaál Nikolett őrmester mutat be, a Senior Néptáncegyüttes pedig nem pénteken, hanem szombaton lép fel.

A rendezvény fővédnöke:
Dr. Navracsics Tibor miniszter,
Veszprém országgyűlési képviselője

 

Várjuk szeretettel a VENŐKE és az Optimal Kft. nevében!

A program az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Közösségi modulok
 
Tartalom

Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!