venoke
Logo
Tartalom
 
Tartalom
 
Az ezer éves Veszprém 1000 arcú asszonyai

 

A VENŐKE és az Optimal Advice Kft. közös rendezvénye az

1000 éves Veszprém
1000 arcú asszonyai

női alkotói seregszemle
2013. június 7-8.

 
Veszprém ezer éves történelme során a háttérben megtartó és inspiráló erőként ott tevékenykedtek és ma is tevékenykednek a nők, akik ezer éven át újra meg újra életet adtak, ápolták az évszázadok kultúráját, és a szikláknál is erősebben tartották a várost.

Ha Veszprém belvárosát élettel akarjuk megtölteni és a város értékeit felmutatni, a királynék városában nem nélkülözhetjük azt, hogy bemutassuk a korábban és a jelenben tevékenykedő veszprémi nőket.

Természetesen időben és térben lehetetlenség lenne a nők tehetségét, áldozatos munkáját, élettel teli külső és belső szépségeit felsorolni, szeretnénk rendezvény-sorozatunkkal mindebből ízelítőt adni. Célunk, hogy felmutassuk - ha csak töredékeiben is - a nagy közön-ségnek azokat a rejtett értékeket, amelyeket a királynék városának ezer éves tör-ténetében,a múltban és a jelenben a nők alkottak, és amelyek Veszprémet nőarcú várossá teszik.

Tovább szeretnénk lépni annak az eszmének a megvalósításában, hogy Veszprém a mai királynék városa is legyen: modern, gyermekbarát, szép ékkő a mai hétköznapi királynék homlokán. Jöjjenek ide konferenciázni és idejüket töl-teni az európai és hazai nőszervezetek, családok, diáklányok, és érezzék magukat otthon.

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület immár 18 éve szerény erejével azon munkálkodik, hogy a fenti gondolatokat átvigye a közéletbe és a köztudatba. Júniusi rendezvényünk jó alkalom arra, hogy a nőarcú város gondolata körvonalazódjon, kellő nyilvánosságot kapjon és terjedjen el Veszprém és a tágabb világ szemléletében.

Most a belváros ismét megújul, és reméljük, szebb lesz, mint valaha. Lehet-e méltóbb feladat a királynék városában, mint hogy mi asszonyok részt veszünk az új belváros birtokbavételében?

Rendezvényünk ennek a folyamatnak kíván részévé válni

 

2013. június 7-8-án
(pénteken délután és szombaton délelőtt) az

1000 éves Veszprém 1000 arcú asszonyai

női alkotói seregszemlén

Ezeken a napokon nők emlékeivel, alkotásaival, verseivel, táncaival, dalaival lesz tele a belváros.

Aki eljön, megnézheti a VENŐKE női múltakat őrző kincsesládáit, kézbe veheti könyveit és kiadványait, meghallgathatja a nők által írt verseket, és a történelmi udvarokban üldögélve elmélázhat a város gazdag múltján és remél-hetőleg ígéretes jövőjén. Nézzen el arran és maradjon is velünk!

Mindenkit hívunk és várunk az alábbi programokra:

1. Rendezvényszínpad: Fortuna udvar

A két nap során változatos, színes műsorokkal várja az érdeklődőket, akik megcsodálhatják a sokoldalú veszprémi nők mozgásművészeti és zenei produkcióit, az író és költő asszonyok alkotásaiból avatott versmondók tolmácsolásában összeállítást hallhatnak. Sor kerül a rendezvény tiszteletére megjelenő kiadvány bemutatására, amely "Nőkkel kerek a világ" címen összefoglalót ad a korábbi idők nőszervezeteiről, az egyesület tevékenységét, kapcsolatait, eddigi kiadványait, jelenünkkel kapcsolatos aggályait, és a jövőre vonatkozó álmait.

2. Irodalmi színpad: Gizella udvar

Ismerkedés veszprémi, Veszprémhez kötődő szerzőnők műveivel, felolvasás az asszonyírásokból, könyvbemutatók, veszprémi költőnők versei. Önálló verseskötetek, tanulmányok, publikációk bemutatása és beszélgetés a szerzőkkel. Korábbi munkák megtekintésének biztosítása tárlókon, asztalokon, dedikálási lehetőséggel.
Az irodalmi színpadon kiállítjuk a VENŐKE (Megyei Könyvtárban őrzött) emlékládáját, amelyben a Veszprém megyei asszonyok vallomásait, és a terror éveire emlékezők írásait őrizzük az utókor számára. A ládát kinyitjuk és megismertetjük a város közönségével. A két nap során arra törekszünk, hogy programjainkban feltáruljon az írástudó és az íráshoz nem szokott, de mégis tollat ragadó veszprémi nők szellemisége.

3. Képzőművészeti pavilon: az Alexandra könyvesbolt előtti téren

"Veszprém, a nő arcú város" Kiállítás/interaktív tárlat veszprémi és Veszprém környéki asszony/nő témájú alkotásokból és nők által készített munkákból. Számos meglepetés mellett P. Kovács Péter képzőművész irányításával elkészülhet a Veszprémi Vénusz, amelynek megalkotásához minden kedves látogató hozzáteheti a maga ügyességét, kreativitását.

A rendezvény részletes programja

A programfüzetben találhatóak kiegészülnek azzal, hogy a Fortuna udvar rendezvényszínpadán pénteken Kádárné Hegedüs Veronika műsorvezetését élvezhetik, a fellépők sora kiegészül a Military Girls produkciójával, amelyet Kádárné Hegedüs Veronika zászlós és Gaál Nikolett őrmester mutat be, a Senior Néptáncegyüttes pedig nem pénteken, hanem szombaton lép fel.

A rendezvény fővédnöke:
Dr. Navracsics Tibor miniszter,
Veszprém országgyűlési képviselője

 

Várjuk szeretettel a VENŐKE és az Optimal Kft. nevében!

A program az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Közösségi modulok
 
Tartalom

Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Családi pótlék 2020 – nevelési ellátás, iskoláztatási támogatás utalás dátumai 2020-ban    *****    Tibeti hangtál - csoportos hangfürdõ (Budapest, január 20.) - Szeretettel várlak! Keresd a Facebookon!